Maart 30, 2020

Verlenging Corona maatregelen - Campus Brugsesteenweg, Wilgenstraat, Menen en Torhout

Om de verspreiding van het Corona-virus/COVID-19 tegen te gaan en de zorgverleners en patiënten in de ziekenhuizen te behoeden voor kolonisatie zijn wij genoodzaakt om over te gaan op het medisch rampenplan, zoals opgedragen door de federale overheid.

Voorlopig wordt alle planbare zorg opgeschort. Dit wil zeggen dat alle consultaties die niet dringend zijn en ook alle operaties die niet dringend zijn uitgesteld worden naar een later tijdstip. 

Op iedere polikliniek (Brugsesteenweg, Wilgenstraat, Menen, Torhout) wordt er een arts voorzien voor dringende consultaties. De spoedopnames in Roeselare, Menen en Torhout blijven uiteraard toegankelijk bij ongevallen/breuken...

Richtlijnen bij een bezoek aan het ziekenhuis

- Ontsmet bij aankomst uw handen bij de voorziene palen en neem een mondneusmasker. Draag dit masker ononderbroken tot na het terug verlaten van het ziekenhuis.

- Kom alleen, slechts bij kinderen en patiënten met een sterk verminderde mobiliteit is maximaal één begeleider toegestaan.

- Houd steeds 1.5 meter afstand van anderen.

- Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

- Geef geen handen.

- Bent u ziek of verkouden? Verwittig de dienst en blijf thuis.

Concreet

- u staat gepland voor een operatie: u zal telefonisch gecontacteerd worden door ons secretariaat en hoeft verder niets te doen.

- u staat gepland voor een consultatie: kom niet naar het ziekenhuis, u hoeft uw consultatie niet af te bellen. Uitzondering: gipsconsultaties en wondcontroles gaan door zoals gepland, tenzij u opgebeld wordt door ons secretariaat.

- teleconsultaties: vanaf maandag 23 maart kunnen telefonische consultaties aangevraagd worden op ons secretariaat. Het secretariaat geeft u een dag en uur mee waarop u zal opgebeld worden door de arts. Zonodig, en indien mogelijk, kan er overgeschakeld naar een Skype-/videocall. Een teleconsultatie wordt best telefonisch aangevraagd op ons secretariaat: tijdens weekdagen doorlopend bereikbaar van 8u30 tot 16u30 op het nummer: 051/23 64 06.

- thuisrevalidatie: gezien de postoperatieve kinesitherapie op heden vaak moeilijker te organiseren valt helpen wij graag met enkele richtlijnen, met dank aan de dienst fysische geneeskunde en revalidatie. U kan onze tips voor revalidatie na operatie aan de schouder, elleboog, heup en knie raadplegen en downloaden via deze link: Revalidatie tijdens Corona. Uiteraard blijft uw persoonlijke kinesitherapeut uw beste raadgever. Indien problemen, moeilijkheden of onduidelijkheden, contacteer uw arts via het secretariaat.

Veel succes, keep safe en blijf gezond. We stand together.

Verlenging Corona maatregelen - Campus Brugsesteenweg, Wilgenstraat, Menen en Torhout