Klachten en behandeling van de wervelzuil - Orthopedie Roeselare

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van pijn in de rug of hals? Wat kan ik doen voor een geknelde zenuw? Lees hier meer - Orthopedie Roeselare

Wervelzuil - Ischialgie - Brachialgie - Stenose

Heeft u klachten, afwijkingen of pijn aan uw rug? Laat hier zeker naar kijken door onze rug-specialisten.

Binnen ons orthopedisch team vind u alle expertise voor scoliose, hernia, slijtage van de rug en andere aandoeningen. Mogelijke rugklachten zijn dus: hals naar arm- brachialgie en rug naar been - ischialgie.

Voor de behandeling van aandoeningen van de wervelzuil kan u bij Orthopedie Roeselare terecht. Kom langs voor een consultatie of ingreep bij één van onze ervaren artsen.

Brochures

Laatste Nieuws

Dr. Thomas Tampere sinds vorig jaar staflid op onze dienst Orthopedie Delta

Maart 1, 2022
Dr. Thomas Tampere (Brugge, 1986) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent, waar hij in 2012 met grote onderscheiding afstudeerde. Hij doorliep vervolgens een zesjarige opleiding tot orthopedisch chirurg in Brugge (AZ Sint-Lucas), Roeselare (Stedelijk Ziekenhuis en AZ Delta) en Gent (UZ Gent), met bijzondere specialisatie in de kniechirurgie.…

Binnenkort een operatie?

Download gratis de Patient Journey App. Je krijgt er veel handige informatie… op het juiste moment!

Download gratis de Patient Journey App.

De anatomie van de rug

Vanuit de hersenen loopt ons ruggenmerg als een buis naar ons staartbeen, beschermd door een beenderige koker, namelijk 24 wervels. Vanuit het ruggenmerg lopen zenuwen naar de armen ter hoogte van de halswervels en naar de benen ter hoogte van de lendenwervels.

Dankzij tussenwervelschijven en kleine gewrichtjes achteraan (facetgewrichten) is de wervelkolom geen stijve, beenderige buis maar 24 schakels die in alle richtingen kunnen bewegen. Verder wordt het wervelkanaal van boven naar beneden op ieder niveau gevormd door de wervelbogen, die vastzitten aan de wervellichamen, en die aan de achterkant uitlopen in een uitsteeksel (het doornuitsteeksel) dat midden op de rug kan worden gevoeld (de "ruggengraat").Bovendien worden de wervelbogen met elkaar verbonden door elastische banden, de gele ligamenten, die het wervelkanaal van binnen bekleden.

Er zijn 7 halswervels die met behulp van tussenwervelschijven en bandstructuren met elkaar verbonden zijn.

Het onderste gedeelte van de rug bestaat uit 5 lendenwervels die met behulp van tussenwervelschijven en bandstructuren met elkaar verbonden zijn.

Video: anatomie cervicale wervelzuil

Deze content werd geschreven door : Dr. Arne Decramer, Dr. Yves Devlies, Dr. Lieven Missinne, Dr. Jan Van OostDr. Karel Willems

Lees meer