Maart 1, 2022

Dr. Thomas Tampere sinds vorig jaar staflid op onze dienst Orthopedie Delta

Dr. Thomas Tampere (Brugge, 1986) studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent, waar hij in 2012 met grote onderscheiding afstudeerde. Hij doorliep vervolgens een zesjarige opleiding tot orthopedisch chirurg in Brugge (AZ Sint-Lucas), Roeselare (Stedelijk Ziekenhuis en AZ Delta) en Gent (UZ Gent), met bijzondere specialisatie in de kniechirurgie. Dr. Tampere studeerde in 2018 af als orthopedisch chirurg met felicitaties en mocht nadien de prijs ‘Alumni Universiteit Gent’ voor meest verdienstelijke assistent in ontvangst nemen. Hij behaalde tijdens zijn opleiding ook een bijkomend diploma in de sportgeneeskunde, het certificaat ‘advanced trauma life support’ (ATLS) en het FIFA F-marc in football medicine.

In 2018 vervoegde dr. Tampere als resident kniechirurgie de dienst Orthopedie en Traumatologie van het universitair ziekenhuis Gent waarna hij in 2019 en 2020 verschillende fellowships doorliep in gerenommeerde, internationale centra zoals het International Knee and Joint Centre (IKJC) in Abu Dhabi, het prestigieuze Aspetar te Doha, Qatar en AZ Monica te Antwerpen.

Sinds 2021 is Dr. Tampere deeltijds aan de slag op onze dienst en het sportmedisch centrum Sport’R te Roeselare en deeltijds in het Universitair Ziekenhuis van Gent als orthopedisch chirurg, toegespitst op de behandeling van sportletsels van knie en enkel alsook op de behandeling van degeneratieve letsels van de knie (prothesechirurgie).

Dr. Tampere maakt sinds 2020 deel uit van de medische staf van het eerste team van Club Brugge K.V. nadat hij sinds 2015 mee instond voor de medische begeleiding van de beloften (club NxT) en de Club Academy.

Naast zijn klinische activiteit vatte dr. Tampere een doctoraatsonderzoek (PhD) aan (Universiteit Gent) met als doel preventie en behandeling van voorste kruisbandletsels in al zijn aspecten te optimaliseren. In het kader van zijn wetenschappelijk onderzoek publiceerde hij verschillende artikels in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften en sprak hij meermaals op nationale en internationale congressen.

Dr. Thomas Tampere sinds vorig jaar staflid op onze dienst Orthopedie Delta
Dr. Thomas Tampere sinds vorig jaar staflid op onze dienst Orthopedie Delta