Juni 5, 2020

Vanaf 1 juni vervoegt Dr. Bert Vanmierlo onze dienst Orthopedie AZ Delta

Bert is geschoold als plastisch - reconstructief chirurg met bijzondere bekwaming in de handchirurgie en microchirurgische technieken.

Hij genoot zijn opleiding op de dienst plastische heelkunde in het UZ Brussel, onder leiding van Prof. dr. Paul Wylock. Daar maakte hij kennis met handchirurgie in al zijn aspecten, gaande van majeure traumata (macro- en microreïmplantaties van het bovenste lidmaat) tot “la main froide” (ziekte van Dupuytren, congenitale malformaties,…). Onder Prof. dr. M. Hamdi werd hij vertrouwd met het concept van de “perforator flaps” en de toepassing ervan in de moderne reconstructieve heelkunde. Hierna volgde een fellowship handchirurgie in Kortrijk en bijkomende vervolmakingscourses in gespecialiseerde handchirurgische technieken, o.a. in Santander (Spanje). Hij heeft een uitgebreid CV met tal van wetenschappelijke publicaties.

Na een voltijdse loopbaan als plastisch hand-, reconstructief en microchirurg in het AZ Sint-Jan & Sint-Lucas in Brugge sinds 2014, vervoegt hij vanaf juni 2020 het handteam van Orthopedie AZ Delta. Hierbij zal hij de handchirurgen Dr. Decramer, Dr. Muermans, Dr. Noyez en Dr. Willems aanvullen met een superspecialisatie in de microvasculaire en reconstructieve chirurgie van hand en locomotorisch stelsel.

Dr. Vanmierlo zal vooral werkzaam zijn in de campussen Roeselare (Rumbeke en Brugsesteenweg) en campus Torhout. Wij zijn trots hem in onze dienst orthopedie te kunnen opnemen.

Vanaf 1 juni vervoegt Dr. Bert Vanmierlo onze dienst Orthopedie AZ Delta
Vanaf 1 juni vervoegt Dr. Bert Vanmierlo onze dienst Orthopedie AZ Delta