Oktober 10, 2018

Week van de Beweging

De dienst Orthopedie Roeselare organiseerde van maandag 24 september tot en met donderdag 27 september terug de “Week van de Beweging”. Tijdens deze week waren er verschillende activiteiten in en rond het ziekenhuis met als thema beweging. Voor de verschillende sessies schreven meer dan 700 kinesisten, huisartsen en verpleegkundigen zich in.
 
Op dinsdag 25 en woensdag 26 september werden op Campus Brugsesteenweg 4 live-surgery-sessies georganiseerd waarbij er de mogelijkheid om telkens 5-tal operaties te volgen. Hiervoor schreven 185 artsen, kinesisten en verpleegkundigen zich in. Er kwamen verschillende operaties aan bod zoals robot geassisteerde knieprothese, totale heupprothese (anterieure en posterieure toegang), endoscopische carpal tunnel, arthroscopische rotatorcuff, voorste kruisbandherstel, hallux valgus correctie en reversed schouderprothese.
 
Woensdag 26 september was er het open symposium “Keep on moving” in ARhus waar Dr. Ryckaert en Dr. Missinne een voordracht gaven die live te volgen was op www.arhus.be.
 
We sloten de “Week van de Beweging” af op donderdag 27 september met het wetenschappelijk symposium “New kids on the block” in Schiervelde waar 485 aanwezigen waren.
 

Week van de Beweging
Week van de Beweging
Week van de Beweging
Week van de Beweging
Week van de Beweging