Februari 8, 2024

Week van de Beweging 2024

Onze dienst Orthopedie en het Sportmedisch centrum Sport'R organiseren opnieuw in samenwerking met de Stad Roeselare en ARhus de Week van de Beweging. Deze week, met tal van activiteiten, zal doorgaan tussen 11 maart en 17 maart.

Wij organiseren hierbij 5 verschillende activiteiten. Hierbij zijn er 3 activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn en 2 symposia specifiek voor zorgprofessionals.

  • Het symposium voor artsen gaat door op dinsdag 12/03/2024 in RADar van AZ Delta.

  • Het sportsymposium vindt plaats op woensdag 13/03/2024, ook in RADar.

  • Op woensdag 13 maart en zaterdag 16 maart kan iedereen in ARhus een gratis voet- en ganganalyse laten uitvoeren door een erkend bandagist. Tevens is er op dat ogenblik de mogelijkheid om een uiteenzetting over frequente voetproblematiek door Dr. Charles Deltour bij te wonen.

  • Donderdag 14 maart vindt de praatavond “Fietsongeval … Wat nu en hoe te voorkomen?!” plaats. Verschillende specialisten van AZ Delta (Dr. Arne Decramer, Dr. Stijn Muermans, Dr. Fien Dewulf en kinesitherapeut Lowie Sinnesael) bespreken de do’s en don’ts als eerste hulp en wat te doen om dit te voorkomen. Dit evenement gaat door in KOERS, Museum van de wielersport.

  • Zaterdag 16 maart kunt u, of u nu een sportieve achtergrond hebt of niet, een individueel compacte achtkamp afleggen onder begeleiding van professionele therapeuten. Iedereen wordt beloond en wie de beste totaaltijd neerzet wint de Sport'R Cup. Zowel de beste man als de beste vrouw wint een inspanningstest aangepast aan zijn of haar (fitheids)niveau. Bovendien wordt er ook zo'n test verloot onder alle deelnemers aan de achtkamp. Deze activiteit gaat door in het Sportmedisch centrum Sport'R, AZ Delta, Brugsesteenweg. 

U vindt alle activiteiten, praktische info en inschrijvingsmodule terug via de website www.weekvandebeweging.be.

Week van de Beweging 2024